Followers

Sunday, March 13, 2011

Mak... Abang dah nak balik!

"Aku luperrr aku ada blog! Aku luperrrrr! Betul aku luperrrrr~"


Salaam! Pheww dah lama sangat tak update blog aku. Sibuk sangat la kononnya hukhuk... Dalam sedar tak sedar. Tinggal berapa hari je lagi aku nak balik kampung. Sudah enam purnama hamba di sini. Enam purnama lamanya hamba tak melihat wajah ibu, adik2 dan anak buah hamba. Sahabat2 hamba. Kata orang "ala 6bulan jer pon". Setengah tu beb, kira lama la tuh. Tinggal hamba di sini keseorangan jauh dari teman-teman semua. Makan seorang diri. Tidor sorang diri. Mandi pun keseorangan juga keh3.

Balik pasal cerita balik kampung. Antara excited dan malas. Malas nak packing sebenarnya. Nasibla naik Emirates Airline depa kasi luggage allowance aku for 30kilos. Bolehla sumbat banyak sikit...
Kalau MAS memang kemut, dalam 20 ke 25kilo jer. Al maklumlah sebelum2 ni biasa naik Lufhtansa aku dapat 40kilo! (boleh sumbat bini tau)

Cuba jugak cari balik gambar-gambar masa awal aku sampai di UAE ni dulu. Tapi semua memori tu dah hilang pasal laptop aku rosak sebelum ni. Hardisk kong! Banyak dokumen2 penting dan gambar-gambar di Itali aku xsempat backup. Frust menongeng jugakla bila dapat tau semuanya hilang macam tu jer :( Tapi aku percaya, hilang simpanan memori yang sebelum, InshaAllah Dia gantikan dengan memori yang lebih indah lagik. Amin.

Perkembangan berkenaan jubah. Alhamdulillah baik-baik aja donk. JubahsouQ.com telah menaja busana untuk Dato Dr Mashitah Ibrahim dan tetamu undangannya untuk sebuah rancangan bual bicara terbaru yang bakal menemui anda di Astro Oasis pada penghujung March ini.Terima kasih sekali lagi buat team produksi terutamanya pada cik Norhaidatul Azian atau lebih mesra dengan panggilan Yan kerana memberikan kepercayaan dan membuka peluang kepada kami yang masih hijau teruna nih hehe.. Gambar-gambar sepanjang shooting akan dikongsi di lain harik.

Dan JubahsouQ.com akan mempromosikan shawl2 sutera pula. Ada banyak jenis sampai aku sendiri pun tak tau nak bezakannya. Tapi memang gojesh! Tengokla model pun antarabangsa kot haha. (Ni bukan kepala patung pon, tapi gmbar aku kerat dari majalah)


Dan minggu lepas kalau tak silap aku, artikel yang aku tulis pasal cerita makan-makan di Itali dah siap. Untuk majalah karangkraf, pasal makan-makan. Majalah RASA. Tak sure pulak bila akan keluarnya. Thanks to Ila dan Siti :) Dalam pada tu, muka aku masuk magazine lagi. majalah apa eh. Gila macam dah kemaruk glamer jer kan huhu. Tapi xper kot, orang kenal aku, kenal la JubahsouQ.com kan ;) Ni gambar yang member aku Wan upload. hikhik. Ayat skema lagi hipokrit jer sudah. Isunya pasal lepak. Ni yang xsabau nak balik lepak2 dgn sahabat2 gue. Karok2. makan. fuuhh!

Aku sendiri pun tergelak baca haha...
Gunting rambut kat kedai Egyptian yang mahal nak mampuih. Pencekik darah dorang nih.
caak!. encem x ;P
Hurm rasanya kalau dah balik Malaysia nanti, memang xde nak bloggingnya. Fb pon belum tentu bukak. Andai kata nila posting terakhir sebelum balik Malaysia khamis ni, doakanla keselamatan ku pulang ke desa tercinta. Maaf atas segala salah silap. Dah macam nak raya kan. Akhir sekali terimalah pantun ku gubah khas buat semua.

Sambal tempe, ikan cencaru,
Patin tempoyak, charkuetiaw juga,
Enam bulan di UAE sudahpun berlalu,
Moga berjumpa kita di Malaysiaaa!


6 comments:

shaza said...

waaahhh..best pantunnya dong...hahaaa(",) slamat pulang ya shbat....^_^

umm ruman said...

Salam aki,

Ni kak azah..amboii mu ni makin debab la..balik kampung sure kilo2 lagi naik..hehe anyway congrat business makin blooming, moga sentiasa murah rezeki.:) rahsia antara kita, antara kita je tau..hahaha buat suspense je..

yg gi potong rambut kat salon mahal2 buat pa? gi je la kedai barber tepi jalan sure murah gilas2...:)

Akie Jack said...

Shaz.. hehe mekaseh. sedapkan patin tempoyak tu hukhuk..

Wsalam kak Azah.. haha mana debab, selim melim je tu.. haha
Ameen kak.. thanks yer, ah2 rahsia di bawah pohon cemara hahha

alah kedai nmpk bese2 jer kak, tp org egypt kan slalunya kaki klentong. dorg famous dgn tebiat camtu kt sini. xper lain x xdela nk p lagi hehehe

...mommy jue... said...

salam.. aki, mana gambar2 shawl nye? cam cantik je

shaza said...

sedaaapppnyerr..patin tempoyak tuh..makan plak dgn tempe....peerrgghhh...terangaakkkaattt...kening...hihii^_^

Norhaidatul Azian Tajul Ariffin said...

Thanks Akie,ada juga namaku di situ. Btw sila saksikan bermula 28 March,Isnin.7.30 malam di Astro Oasis Sembang Dato Mashitah akan menemui anda semua yang beberapa episodnya busana Senator Dato Dr Mashitah dan tetamu di taja oleh JubahSouq!