Followers

Wednesday, November 24, 2010

Apa Ada Dengan Milano II

Sambungan dari yang sebelum ni. Next destination yang wajib pergi di Milan adalah Castello Sforzesco. Castello bermaksuk castle atau istana. Agaknya Rosyam Noor amek nama Castello dari sini la kot. Kalau dari Duomo di Milano nak ke situ memang boleh jalan kaki je. Dalam 5minit berjalan. Istana ini dahulunya merupakan tempat tinggal bagi Duchy of Milan yang mana kininya hanya merupakan sebuah museum dan menjadi tempat simpanan karya-karya seni. Jujurnya saya pun tak tahu banyak berkenaan istana ni, yang saya tahu dalamnya cantik la sebab taman-tamannya dihias cantik dengan struktur bangunan yang masih kukuh. Layan gambar je la eh ;)

4 budak hitam


lepas snap baru perasan, kebetulan yg sorang baju biru dekat mini car biru dan sorang lagi warna merah dekat kereta merah

Yoong.


bahagian belakang Castello

uncle ni steady je tunduk mengukir lobak2 merah n putih dia jadi bentuk bunga, naga, burung, rabbit, ungka, siamang dll





3 comments:

'JUST DESSERT ' said...

weh z!roses2 tu dari lobak ek?cam real nguh!...ko tengok ke die ukir lame ke kejap je?cantik!

Akie Jack said...

yep. uncle tu maintain je ukir lobak tu. xpndang tpt lain, dia fokus dgn carrot2 dia jer. kreatip kan

'JUST DESSERT ' said...

mmg kreatip!..:)